x تبلیغات
تجربه های شخصی من

تعریف اعتماد به نفس

 

تعریف اعتماد به نفس چیست؟ چطور بفهمیم تعریف اعتماد به نفس داریم یا نه و چطور بفهمیم اگر در مواردی اعتماد به نفس نداریم چطور میتوانیم آن را تقویت کنیم. تعریف اعتماد به نفس دقیقا به چه چیزی اشاره دارد؟

تعریف اعتماد به نفس از زبان چند صاحب نظر و روانشناس:

 

همراهان سایت راز موفقیت، امیدوارن تفاوت تعریف اعتماد  و عزت نفس یا حرمت نفس را بخوبی درک کرده باشید. 

« حرمت نفس » چگونگی نگرش و قضاوت شما درباره خودتان است. این عبارت ارزش ها، اعتقادات و بازخوردهای شما را توصیف می کند. «سیندی پیج، اندروپیچ»
« اعتماد به نفس » باور به توانایی و قابلیت انسانی خویش است، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می شوید، از عهده آنها برمی آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید. «باربارا دی آنجلیس»
« حرمت نفس » ایمان به خود به رغم ترس هایتان است. «باربارا دی آنجلیس»
« تعریف اعتماد به نفس » به معنای خودشناسی، احترام به خود و ارزش قایل بودن برای خود می باشد. «جین یودر – ویلیام پراکتور»
« حرمت نفس » عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسات و عواطف فرد در طول زندگی ناشی میشود. «پروین علیپور»

آیا همه تعریف اعتماد به نفس بالا دارند ؟

بله همه ی ما با تعریف اعتماد به نفس به دنیا می آییم. واقعیت این است که در دوران کودکی و مخصوصاً در ۱۴ ماه اول زندگی تعریف اعتماد به نفس در همه ما شکل و قوام پیدا می‌کند. پس دوست خوب من، متوجه شدیم همه افراد تعریف اعتماد به نفس دارند.اما عده کمی آن را در جهت مثبت رشد می دهند و متأسفانه اکثر افراد آن را در جهت منفی در خود رشد می‌دهند. شرایط رشد ذهنی خاصی که در کودک انسانی این باور را پایه ریزی می‌کند که “من می‌دانم” و “من می‌توانم” یا “من نمی‌دانم” و “من نمی‌توانم” یا علیرغم آنکه می‌دانم، ولی همچنان نمی‌توانم.این باور مثبت یا منفی از توانایی‌های فرد، بعدها تا پایان عمر با فرد می‌ماند و عموماً تغییر بسیار کمی ممکن می‌گردد.نوزاد یک ماهه اگر تعریف اعتماد بنفس نداشت شیر نمی‌مکید و در نتیجه هرگز رشد نمی‌کرد.متوجه می‌شویم، همه‌ی ما تعریف  اعتماد به نفس داریم ولی کیفیت و همینطور میزان این حس در افراد مختلف متفاوت است. در واقع تفاوت افرادی که می‌توانند؛ در بسیاری موارد ربطی به توان و استعداد و شرایط محیطی فرد ندارد و عامل اصلی خود باوری و اعتقادی است که فرد از توانستن خود دارد.

چرا و چگونه تعریف اعتماد به نفس داشته باشیم (ریشه افزایش اعتماد به نفس چیست؟)

 

هنگامی که به خود باور داشته باشیم، می‌توانیم خطر کنیم، ماجراجویی کنیم، به ناشناخته‌ها سرک بکشیم، شعف خودانگیخته داشته باشیم و یا هرگونه احساسی که روح انسانی را جلا می‌بخشد، تجربه کنیم. این همان تعریف اعتماد به نفس است. « ای.ای کامینگز»

اعتماد به نفس یعنی فرد نسبت به توانایی انجام کارهایش چه باوری در درون خود دارد.شاید شما هم دیده باشید تعدادی از افراد زمانی که می خواهند کاری را شروع کنند، ابتدا کار را خیلی بزرگ و سخت و دشوار می کنند و بعد احتمال زیاد انجام آن را به بعد موکول می کنند و یا در میانه راه خیلی خسته می شوند و رهایش می کنند. این افراد نمی دانند که تعریف اعتماد به نفس پایینی دارند وگرنه به راحتی از عهده انجام آن کار بر می آیند. به نظر بنده (محمود جولایی) تعریف اعتماد به نفس عبارت است از کیفیت خودپنداره شما از توانایی تان در مواجه با کارهای روزمره و مخصوصا کارهای جدید پیش رو. افراد با تعریف اعتماد به نفس، افرادی موفق و عملگرا افرادی هستند که در ذهنشان باوری قوی وجود دارد که به آن ها می گوید:

  • تو می توانی.
  • تو کار را شروع کن و ترس خود را مدیریت کن.
  • تو مهارت این کار را بیاموز و پیش برو.

 

تعریف اعتماد به نفس

(تعاریف و تفاوت‌ها : خودکارآمدی، اعتماد به نفس و عزت نفس)

« با وجود این‌که بسیاری از افراد گمان می‌کنند عزت نفس و تعریف اعتماد به نفس دو نام مشابه برای یک مفهوم روانشناختی هستند و به ندرت واژۀ خود کارآمدی را شنیده‌اند، اما در واقع این سه واژه برای روان‌شناسانی که بر روی آن‌ها سال هاست مطالعه می‌کنند، معانی بسیار متفاوتی دارد. » ( دراکم و بیورک؛ اونی و اکسازوگلو گووان)

خوب حالا ببینیم که تعریف اعتماد به نفس توسط چند صاحب نظر یا مؤلف و مترجم دیگر چگونه تعریف شده است:

 

« تعریف اعتماد به نفس » چگونگی نگرش و قضاوت شما درباره توان خودتان است. این عبارت ارزش ها، اعتقادات و بازخوردهای شما را توصیف می کند. «سیندی پیج، اندروپیچ»
« اعتماد به نفس » باور به توانایی و قابلیت انسانی خویش است، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می شوید، از عهده آنها برمی آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید. «باربارا دی آنجلیس»
« تعریف اعتماد به نفس » ایمان به خود به رغم ترس هایتان است. «باربارا دی آنجلیس»
« اعتماد به نفس » به معنای خودشناسی، احترام به خود و ارزش قایل بودن برای خود می باشد. «جین یودر – ویلیام پراکتور»
« تعریف اعتماد به نفس » عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسات و عواطف فرد در طول زندگی ناشی میشود. «پروین علیپور»

 

خود کارآمدی چیست ؟ آیا تعریف اعتماد به نفس همان خود کار آمدی است ؟

خود کارآمدی عبارت جدیدی است که متاسفانه در کتاب های تالیف داخل کشور، زیاد به آن پرداخته نشده است و هرچه هست در کتاب های ترجمه شده آمده است. آنقدر موضوع خودکارآمدی را بنده مهم و اساسی می دانم که به امید خدا قصد دارم کتابی در توضیح این مفهوم اساسی ارائه کنم.  بندورا شناخته شده‌ترین نویسنده  محقق در زمینۀ خود-کارآمدی (Self-efficacy) است که احتمالا او را می‌شناسیم، بنابراین استفاده از تعریف او برای این موضوع، کاری عاقلانه است.

«  خودکارآمدی عبارت است از  اعتقادات فرد در مورد ظرفیت خویش برای تأثیرگذاری بر حوادث زندگی. » (بندورا )

این موضوع به شکل بسیار مهمی با عزت نفس تفاوت دارد: معنای عزت نفس به ارزش فرد وابسته است، درحالی‌که خود‌کارآمدی ریشه در اعتقاد فرد در رابطه با توانایی‌ او برای مواجهه با موقعیت‌های آینده دارد. از این لحاظ، عزت نفس باوری است که بر زمان حال متمرکز است درحالی‌که خود-کارآمدی بیشتر به زمان آینده مربوط می‌باشد. پس خود کار آمدی را می توان از این منظر هم ردیف تعریف اعتماد بنفس معنی کرد.

سه قانون اصلی و مهم کائنات

 

جهان هستی و کائنات بر مبنای سه قانون مهم و حیاتی اداره میشوند که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم. اسامی این قوانین عبارتند از:
1- قانون جبران
2- قانون جذب
3-قانون مزرعه
شاید نام قانون جذب را پیشتر نیز شنیده باشید اما به راستی قوانین کائنات به چه معنا هستند؟ آیا قوانین جذب کائنات را به درستی میشناسید؟ چند روز پیش مقاله ای خواندم که قوانین جذب را به خوبی توضیح میداد . اگر میخواهید این قانون را بهتر بشناسید کلیک کنید.

️1-قانون اول کائنات:  قانون جبران

در کائنات هر فعلی که براي تو صورت ميگيرد يا نعمتی به تو می رسد (حال با هر واسطه ای) بايد در ازا آن فعلی براي جبران انجام بدهی. یعنی هرچیزی پاداش و جزائی دارد که حتما باید اورا بپردازی. اگر خودت داوطلبانه جبران را انجام ندهی، براساس همين قانون، کائنات خودش چيز ديگری را بعنوان جبران از تو ميگيرد.
 
بنابراين هر انسانی بايد در زندگی خويش چهار دونگ حواسش را جمع کند و جبران هر نعمتی که به آن رسیدهاست را پرداخت کند چرا که غفلت از این کار میتواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
جبران از هر طريقی صورت ميگيرد. از پرداخت يک مابه ازا گرفته تا جواب لبخندی را با لبخند دادن. برخی آن را به قانون کارما نيز تشبيه کرده اند.
 

️2- قانون دوم کائنات: قانون جذب

قوانین جذب کائنات میگوید تمام جهان هستی از انرژی تشکیل شده و انرژی های هم نام یا اصطلاحا هم فرکانس همدیگر را جذب میکنند. از طرفی افكار و ذهن ما هم از جنس انرژی ست و نکته خوب اینکه میتواند هر نوع انرژی را از خود ساطح کنه لذا بسته به نوع فرکانس ارسالی ذهنمان میتوانیم انرژی های هم نام را در جنس، افراد، روابط و شرایط زندگی، به زندگی خودمان جذب کنیم. هر يک از ما درست مانند يک فرستنده-گيرنده (هردو در يک مجموعه) هستيم و انرژی هاي خاصی را با فركانس های خاص مرتعش و منتشر ميکنيم.
 
قانون جذب ناظر بر اين امر است که هرگونه انرژی را (چه مثبت و چه منفي) با هر فركانسی مرتعش کنی، دقيقا" همان را به سوی خودت جذب ميکنی.
 
مثال: هرگاه بر اين نگرانی تمركز شديد داری که نكند فلان بيماری لا علاج را بگيرم و به شدت از آن بترسی، خود بخود سيگنالی در اين رابطه با کائنات ميفرستی که در سطح فركانس خاصی عمل ميکند و (انگار که آنرا از کائنات درخواست کرده باشی) همان را برايت به تحقق درميآورد.
حال اختيار با توست که مدام بترسی، مشكوک باشی، نگران آينده باشی، نگران ازدست دادن کسی يا چيزی باشی و..
يا نه، به خداوند (زندگی) اعتماد و اطمينان قلبی داشته باشی و هميشه با اتكا و توكل به او، و بدون ترس، با انرژی زنده زندگی روزگار را بگذرانی و از من ذهنيت هرچه بيشتر دورب کنی.
 

️3-قانون سوم کائنات: قانون مزرعه

قانون مزرعه از چند رکن اساسی تشکیل شده است که در ادامه هرکدام را بررسی میکنیم.

ركن اول قانون مزرعه:

وقت چيزی ميکاری بايد صبر کنی تا در وقت خودش به تو محصول بدهد. غير از اين ممكن نيست.
پس "صبر" ركن اول قانون مزرعه است. صبر با تحمل تفاوت دارد.
تحمل همراه با نارضايتی از اين لحظه است در صورتی که صبر همراه با رضايت و پذيرش اين لحظه است
چون اين لحظه = زندگی (خداوند).
 

ركن دوم قانون مزرعه:

رسيدگی و مراقبت صحيح از دانه ای که کاشته ای.
زمانی که داری صبر میکنی بايد با تلاش صحيح، مستمر و پي گير همراه باشد (کارهايی هست که بايد در اين مدت انجام بدهی، از جمله پرهيز از خيلی کارها).
 
عجله هرگز کاری را به نتيجه نرسانده و نميرساند و تنها نتيجه اش "زجر درونی" خودت است.
 
صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 6 صفحه بعد